[icebox type="note" icon="yes" title="Info"]Pre samog osnivanja KD "Podvrska" donatorstvo je krasilo mestane Podvrske koji zive u Austriji. Razni projekti su realizovani u vidu donacija i sponzorstva. Zasluge za to imaju pojedinci koji su cesto svojim idejama,dobrom voljom i nesebicnim duhom pokretali inicijative i nalazili istomisljenike u svome radu. Osnivanjem drustva, nadamo se da ce nove ideje i njihovo sprovodjenje  biti vidno olaksano.   [/icebox]

01.11.2014 | Novcana pomoc u iznosu od 17.050 evra urucena mestanima Podvrske.

dresSportskim timovima ucenika osnovne skole "Ljubica Jovanovic Radosavljevic" u Podvrsci bice obezbedjena nova oprema. Na proslavi dana skole pored ostalog bice i urucenje.

Na fudbalskom turniru 08.06.2014 u organizaciji KD "Podvrska" prikupljena je novcana pomoc koja je uplacena na racun Vlade Srbije.

Knjiga Podvrska kroz istoriju Pocetkom 2013. godine rodila se ideja o izdavanju knjige o Podvrsci.  Februara ove godina knjiga je stampana u vidu monografije "Podvrska kroz istoriju" autora Sase Gerginica.

Crkva " Sveti Nikola" je donaciju KD "Podvrska", prikupljenu na "Podvrscanskoj veceri" marta 2014 godine, iskoristila za kupovinu nove stolarije.