U periodu uskrsnjih praznika Podvrska je zazivela. Pored tradicionalnih i verskih obicaja uz saradnju sa predstavnicima lokalnih vlasti, predsednikom Draganom Marinovicem i direktorkom osnovne skole "ljubica Jovanovic Radosavljevic" Podvrska Draganom Dumitraskovic, priredjene su svecanosti koje su obelezile April u Podvrsci i pored uskrsnjih praznika dodatno zblizile ljude.

 

Promocija monografije "Podvrska kroz istoriju", svecanost povodom Uskrsa ispred crkve.

Na dan Uskrsa, 20.04.2014, Mesna zajednica Podvrska u saradnji sa Kulturnim drustvom „Podvrska“ iz Beca i Bibliotekom „Centar za kulturu“ Kladovo, priredila je promociju monografije „Podvrska kroz istoriju“.  Govorili su; predsednik Mesne zajednice Podvrska i predsednik Skupstine opstine Kladovo Dragan Marinovic, predsednik udruzenja Kulturno drustvo „Podvrska“ u Becu Momir Tabakovic i direktorka Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo Zaklina Nikolic.

Zahvaljujemo se Draganu Marinovicu na organizaciji promocije i Zaklini Nikolic.

Podvrska-promocija

Fotografije sa promocije monografije!

 

Proslava povodom dana skole, promocija KD "Podvrska", urucenje sportske opreme i novcane donacije.

21.04.2014 Osnovna skola "Ljubica Jovanovic Radosavljevic" Podvrska priredila je proslavu povodom dana skole. Program je bio bogat i vidan je rad, kako prosvetnih radnika tako i djaka, da nastupi budu izvedeni najbolje sto je moguce. Skola je jedina u opstini koja je ocenjena cetvorkom, najvisom ocenom, ucenici skole redovno osvajaju nagrade na opstinskim i regionalnim takmicenjima. I zato sa pravom mozemo biti ponosni na sve njih. Kulturno drustvo "Podvrska" je zahvaljujuci sponzorima ovom prilikom doniralo sportsku opremu za vannastavne sportske aktivnosti. Kao i ranije, kad su pojedinci samoinicijativno pomagali skoli, tako i sada postoji svest mestana Podvrske i clanova KD "Podvrska" da se skoli, a samim tim i ucenicima, mora pomagati kako bi se stekli sto bolji uslovi za napredak u oranizaciji nastave. Pored donacije dresova, skoli i crkvi je uruceno po 600 evra koje su mestani Podvrske i prijatelji, koji zive prvenstveno u Austriji, donirali na tradicionalnom susretu "Podvrscansko vece" 01.03.2014 god. u Becu. Novac je skoli bio neophodan za opravku parketa u sportskoj sali. Crkvi je novac dat namenski za buduci projekat.

Zahvaljujemo se skoli i direktorki Dragani Dumitraskovic na ustupljenom vremenu za promociju KD "Podvrska".

Podvrska dan skole

Fotografije sa proslave povodom dana skole!

Video snimak sa proslave povodom dana skole!

 

Galerije Fotografija ! fotografije sa kulturno-sportskih desavanja i akcija kulturnog drustva